• Viedeň

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Viedeň.

            Exkurzia žiakov SOŠOaS a GAS Krupina,  Čokoládovňa v Kittsee, mesto Viedeň a Prírodovedné múzeum Viedeň

          • Prezentácia projektu Erasmus+ v Banskej Bystrici

          • K výročiu vstúpenia Slovenska do EÚ sa na námestí SNP v Banskej Bystrici dňa 10.5.2024 študenti Terézia Maliniaková III.P a Branislav Bažík I.N zúčastnili odprezentovania projektu Erasmus+ na našej škole. Bol tam aj zaujímavý program. Ako prvé bolo slávnostné otvorenie. Ďalej pokračovalo tanečné vystúpenie ZUŠ Jána Cikkera. Po vystúpení sme prezentovali projekt Erasmus+ ako štvrtý v poradí. Po prezentáciách bola  kynologická ukážka poslušnosti psov. V rámci voľného času sme  sa mohli zapojiť do rôznych súťaží, ktoré obsahovali niekoľko otázok o EÚ. Za spracované otázky sme dostali pečiatku do pasu. Za získane všetkých pečiatok sme mali možnosť zadarmo navštíviť kostolnú vežu.

                                                                                                                          Terézia Maliniaková III. P

          • Mladý Európan 2024

          • V rámci zvýšenia povedomia o Európske Únii sa študentky Terézia Maliniaková III.P, Mária Dobrocká III.O a Bianka Ľuptáková III.P zúčastnili v súťaži Mladý Európan konanej 30. 04. 2024 v Novej Bani. V rámci súťaže boli tri kolá zamerané na všeobecné znalosti o histórii, geografií, osobnostiach a najvýznamnejších pamätihodnostiach Európskej Únie. V prvom kole bol 50 bodový test na 20 min. zameraný na Európske voľby, Európsky rok zručností a digitálnu gramotnosť. V druhom kole bola téma dezinformácie kde sme mali určovať či je správa pravdivá či nie. V treťom kole bol na test, v ktorom sme rozpoznávali dominanty, osobnosti a pamiatky štátov EÚ. Náš projekt, ktorý sme dobre odprezentovali, nám pochválili a pozvali nás porozprávať o projekte Erasmus+ ktorý beží na našej škole k oslave vstupu Slovenska do EÚ do Banskej Bystrice.

                                                                                                                          Terézia Maliniaková III. P

          • Deň Európy

          • Študenti Strednej odbornej školy obchodu a služieb sa dňa 26. 04. 2024 zúčastnili na Svätotrojičnom námestí v Krupine na oslavách Dňa Európy a otvorení novej Európskej kancelárie. Prebiehali tam nasledovné aktivity, do ktorých sa mali možnosť zapojiť aj žiaci zo základných a stredných škôl: prezentácia Európskych inštitúcii, kultúrny program, slávnostné otvorenie kancelárie EUROPE DIRECT BANSKOBYSTRICKÝ REGIÓN. Študentky z III.P – Bianka Ľuptáková a Terézia Maliniaková sa zapojili do súťaže s tematikou: „Čo vieš o Európskej únií.“

                                                                                                                          Terézia Maliniaková III. P

          • Súťaž v 3D modelovaní Solidworks v Trnave

          • Dňa 9.5.2024 sa uskutočnila súťaž v 3D modelovanie Solidworks v Trnave. Z našej školy sa zúčastnili dvaja súťažiaci Kamil Boďa a Domik Čižmár. Zmerali si sily s pomedzi 64-mi súťažiacimi. Morálnu podporu a doprovod robil MOV Matúš Výboch.